5 Handige tools voor affiliate publishers

2074

Met handige tools voor affiliate publishers kun je effectiever werken. En dat is fijn, zeker als je meerdere affiliate websites hebt, kan het zomaar gebeuren dat je het overzicht kwijt raakt. Speciaal daarom heb ik 5 handige tools op een rijtje gezet die je helpen om productief en effectief te werken.

Onderstaande tools gebruik ik allemaal zeer intensief zelf, met uitzondering van Radaar dat ik pas kort geleden via AppSumo heb aangeschaft.

  1. Google Spreadsheets
  2. Google Analytics en Rankmath
  3. Trello – project management
  4. ThirstyAffiliates – link management
  5. Radaar – social media management

Google Spreadsheets

Tsja waar gebruik ik Google Spreadsheets eigenlijk niet voor? Excel heb ik volledig afgezworen sinds ik Google Spreadsheets heb ontdekt. Het is zonder twijfel één van de meest handige tools die ik momenteel ken. Ik houd in Google Spreadsheets een groot deel van mijn administratie bij, mijn affiliate inkomsten en uitgaven van verschillende affiliate projecten en van elk project een overzicht met belangrijke zoekwoorden en hun resultaten in vergelijking met concurrenten. Dan zijn er nog spreadsheets voor linkbuilding en zet ik hier allerlei lijstjes in. Het enige gevaar is dat ik misschien teveel bestanden krijg in mijn spreadsheets en niet meer weet wat er allemaal in staat. Maar ach… het overzicht is duidelijk genoeg.

Voor gevorderden is er met Google Spreadsheets nog veel meer mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld allerlei connecties maken met Google Search Console, met je WooCommerce webshop en ga zo door. Dit maakt het maken van overzichten in mijn ogen nog leuker met meer mogelijkheden.

Google Spreadsheets kan ik iedereen aanraden die houdt van overzicht. Het is bovendien ook nog eens volledig gratis wat ook wel een voordeel is. Lees hier bijvoorbeeld ook een aantal handige tips en tricks voor Google Spreadsheets.

Google Analytics en Rankmath

Je affiliate project kan niet zonder statistieken. Je wilt tenslotte steeds weten hoeveel bezoekers je hebt. Mijn dag begint met Google Analytics, waarbij ik altijd een aantal van mijn projecten doorneem. In Analytics kijk ik hoeveel bezoekers er zijn geweest, via welke bron de bezoekers zijn gekomen, hoe mijn advertenties hebben gepresteerd en vooral vergelijk ik deze cijfers met voorgaande periodes of voorgaande jaren. Het moet altijd beter natuurlijk.

Sinds enige tijd heb ik Google Analytics gekoppeld in WordPress aan Rankmath. Deze WordPress plug-in is voor mij de vervanger van Yoast SEO en heeft een aantal superfijne functies. Ik gebruik Rankmath nu op meer dan 10 websites en heb hierdoor veel meer inzicht in de posities van bijvoorbeeld zoektermen. Ook de mogelijkheden van schema structured data zijn supergoed. Over Rankmath zal ik zeker nog een uitgebreid blog gaan schrijven.

Trello

Project management is omisbaar, zeker met meerdere affiliate projecten. Daarom gebruik ik hiervoor Trello. Dit programma is ontzettend makkelijk in gebruik en biedt handig overzicht in to-do’s en afgeronde werkzaamheden. Bij de start van een nieuwe affiliate site maak ik in Trello een bord aan met een aantal acties. Elk project moet bij mij aan bepaalde voorwaarden voldoen zoals een minimum aantal blogs en een weggever. In Trello houd ik hiervan het overzicht bij en dat werkt enorm prettig. Dankzij de app kan ik overal waar ik ben ideeën voor nieuwe blogs direct noteren en zit ik zo meestal niet zonder inspiratie.

ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates is een WordPress plugin voor link management. Weg met lelijke linkjes zoals die worden gegenereerd door affiliate netwerken en bovendien vaak veel te lang zijn. Met ThirstyAffiliates maak je schone, eenvoudige URL’s voor je links naar je affiliate aanbod. Je kunt links maken voor je bestaande content of voor externe links zoals affiliate links, maar de links ook groeperen en ze gemakkelijk delen. Ik kies voor de Unlimited Site License van Thirsty Affiliates.

Radaar

Voor diverse websites heb ik ook social media kanalen opgezet en dat betekent een hele klus om alles bij te houden. Meestal probeer ik 1x per maand een flinke berg berichtjes voor te bereiden, maar dat lukt helaas niet altijd. Soms raak ik het overzicht dan ook kwijt, nou ja soms… best wel vaak. Ik zocht dus een tool om mijn social media kanalen te kunnen beheren zodat ik in 1 overzicht kon zien welke berichtjes al zijn ingepland. Deze tool vond ik in Radaar via AppSumo. Helaas werkt Radaar alleen nog niet met Pinterest, maar Facebook en Instagram kan ik hiermee perfect inplannen.

Het is ook slim om de reviews op AppSumo door te lezen. Hier vind je meest positieve reviews, dit was dan ook voor mij de reden om Radaar te gaan gebruiken en tot nu toe geen spijt hiervan. Geen idee hoe lang deze deal beschikbaar blijft trouwens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here