7 voordelen van Affiliate Marketing

1916
voordelen van affiliate marketing

Yes, ik ben fan van Affiliate Marketing. Dit blog ben ik ook gestart, omdat ik het zo leuk vind om erover te schrijven. En in dit artikel deel ik met jou 7 voordelen van affiliate marketing. Als je nog twijfelt, kan dit je zomaar overtuigen om ook te starten met een leuk affiliate project. Heb je stiekem al iets in gedachten en ben je informatie aan het verzamelen? Of heb je net je eerste stappen gezet? In elk geval hoop ik dat je je herkent in onderstaande voordelen.

Voordelen van affiliate marketing

  1. Je kunt direct starten. Als je eigen producten wilt gaan verkopen ben je lang bezig met de voorbereidingen. Met een affiliate marketing kun je letterlijk aan het begin van de dag starten en dezelfde dag nog een commissie verdienen. En ik heb dit zelf ook echt meegemaakt. Als jij ook snel wilt starten, kun je dit artikel lezen.
  2. Er zijn geen drempels om te starten. Als je bijvoorbeeld eigen producten wilt verkopen of een cursus wilt maken, moet je heel veel voorbereidingen treffen. Bij een cursus heb je bijvoorbeeld cursusmateriaal nodig dus er moeten video’s komen en een handboek. Bij affiliate marketing heb je geen enkele drempel om te starten. Je kunt zelfs starten met affiliate marketing zonder eigen website.
  3. Het is supermakkelijk op te schalen. Draait je website goed en komen er commissies binnen? Misschien kun je gaan adverteren op social media of kun je toch starten met je Pinterest account. Ook is het opbouwen van een community rond je product een goed idee als je wilt gaan opschalen. Hoe meer mensen je kennen en je website bezoeken, hoe meer commissie je verdient!
  4. Je hebt geen logistieke afhandeling. Je hoeft geen producten te versturen, hebt geen after sales, geen retouren. Misschien wel het grootste voordeel van affiliate marketing is dat je nadat een transactie is gemaakt, niets meer hoeft te regelen.
  5. Er zijn geen verborgen of onverwachte kosten. Als je 1000 euro aan commissie verdient, is dat ook wat je overhoudt.
  6. Je loopt geen risico. Je promoot een product van een leverancier. Is het een succes dan verdien je commissie. Is het geen succes, dan verdien je niets. Maar aangezien er ook geen onverwachte kosten zijn, loop je geen groot risico. De klant weet uiteindelijk ook dat hij bij de leverancier zelf koopt en niet bij de affiliate webshop of website.
  7. Je hebt geen klantenservice nodig. Geen mails met klachten of vragen, geen telefoontjes voor support. Dit wordt allemaal door de website of webshop zelf afgehandeld. Jij bent maar kort betrokken in het proces door het doorsturen van de link. Zodra de transactie is voltooid, komt de klant niet bij jou met zijn vragen. Je hebt dus geen klantenservice nodig als affiliate marketeer.

Er zijn volop kansen om te starten met affiliate marketing en zoals je hierboven kunt lezen hoef je niet bang te zijn voor grote risico’s. Begin gewoon klein en schaal op indien de kansen er zijn.

Wil je snel meer leren over affiliate marketing? Overweeg dan de Affiliate Marketing Revolutie, een volledig Nederlandstalige cursus die je een kickstart geeft op gebied van affiliate marketing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here