Affiliate Marketing Trends 2016

6257
Affiliate Marketing Trends 2016

Affiliate Marketing Trends 2016 – Op de website Nichehacks vond ik een artikel waarin 37 affiliate marketing experts zijn gevraagd naar hun voorspellingen met betrekking tot affiliate marketing in 2016. Ik heb het artikel met veel interesse gelezen, vooral omdat het boordevol tips staat voor affiliate marketeers. Als jij het artikel wilt lezen, kan dat hier. Ook heb ik hieronder een aantal tips vermeld die werden benoemd door deze experts.

 • Wat is de behoefte van mensen, wat hebben ze nodig? Zoek dit uit en vermeld vervolgens jouw oplossing. Doe dit op een originele manier en toon dat je zelf expert bent op dit gebied. Bijvoorbeeld door het maken van een video waarin je zelf een product laat zien en zo kunt tonen waarom iemand dit zou moeten aanschaffen.
 • Groei in affiliate marketing zal ook voor een groot deel plaats vinden via e-commerce. Dit betekent dat je een webshop opzet in een niche, de producten van andere webshops in jouw webshop promoot en vervolgens commissie ontvangt voor elke aankoop.
 • Met je eigen affiliate site kun je extra groei bereiken door e-mailmarketing. Zorg dus voor goede mailinglijsten op al je affiliate sites en plan regelmatig e-mails in. Mailchimp is tot 2000 abonnees gratis en mijn favoriet op dit moment.
 • Bedenk goed wat beter werkt voor jou, heel veel affiliate sites of 1 site waar je veel energie en tijd in kunt stoppen. Het zal voor iedereen anders zijn, maar is wel een belangrijke overweging. Zelf heb ik nu rond de 15 affiliate sites en ik merk al dat ik echt moet plannen om aan elke site aandacht te besteden. Nu doe ik dit ook nog naast een bijna full-time baan dus mijn tijd is beperkt, maar des te belangrijker is daarom planning.
 • Gebruik je eigen persoonlijkheid, vertel uit eigen ervaring en dit laat zien dat jij een expert bent. Case studies zijn hierin ook een goed communicatiemiddel waarin je jouw eigen ervaring in een uitgebreide case studies kunt beschrijven. Nadat ik zelf een Airfryer heb aangeschaft kan ik bezoekers hier veel enthousiaster over vertellen. Ook mijn artikelen op life-style zijn meestal op eigen ervaring gebaseerd en sowieso zal ik hier niets promoten waar ik zelf niet achter sta.
 • Bouw een netwerk op. Als je mensen met veel invloed hebt die jouw site ergens noemen, kan dit een goede boost voor jou betekenen. Als je eigen producten hebt, kun je een blogger vragen een review hierover te schrijven. Creatief denken blijft belangrijk, er is soms zoveel meer mogelijk dan je in 1e instantie had gedacht.
 • Zorg dat je je website goed op orde hebt, zeker ook voor mobiel. Check ook de laadtijd van je pagina’s en probeer hier steeds verbetering te halen.
 • Lange reviews op je site kunnen voor goede resultaten zorgen. Deze reviews zou je ook als video kunnen opnemen.
 • Podcasts zijn ook sterk in opkomst, maar nog niet bekend bij iedereen. Afhankelijk van jouw affiliate business kunnen podcasts een goede aanvulling zijn.
 • Nog een andere manier om je publiek te bereiken zijn webinars. Webinars zijn een perfecte manier om je product te tonen en direct interactie met je bezoekers te hebben.

Affiliate Marketing Trends 2016

De trends voor 2016 zijn eigenlijk niet eens zo anders dan deze waren voor 2015. Het komt erop neer dat je zeker bij een nieuwe site hard moet werken om bezoekers te krijgen en continu groei door te maken. Kijkend naar de Affiliate Marketing Trends 2016 kun je dit in een paar punten samenvatten.

 1. Zorg voor een affiliate site met hoogwaardige content. Deze content kun je als tekst, in video, podcast of case study publiceren.
 2. Wees zelf het gezicht van je website. Gebruik je persoonlijke ervaring en zorg op die manier dat je een autoriteit wordt. Je bouwt zo ook makkelijker een relatie op met je lezer.
 3. Gebruik e-mailmarketing en social media om continu in contact te blijven met je publiek.

 

6 REACTIES

 1. Leuke tips en ook een interessante website, die Nichehacks 🙂
  15 affiliate websites beheren lijkt inderdaad veel, ik ben meer van het principe: liever één ding goed doen dan 10 dingen maar half. Maar alles hangt natuurlijk af van hoeveel tijd je te besteden hebt.

  • Ja, 15 is ook behoorlijk veel, dat ben ik met je eens en het vereist ook wel een goede planning om overal regelmatig berichten op te zetten. Het probleem is dat ik het erg leuk vind om onderwerpen die me zelf aanspreken om te zetten tot website.
   Wat is jouw website dan?

 2. Hoi Stephanie, bedankt voor je antwoord. Het is inderdaad de tijd die me ontbreekt, maar natuurlijk is het leuk om websites te maken rond onderwerpen die ons interesseren, dat is toch wel één van de belangrijkste vereisten. Ik heb een website omtrent natuurlijke geneesmiddelen en kruiden enzo. Ik denk eraan iets over reizen te starten aangezien ik al een behoorlijk stukje van de wereld heb gezien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here