Affiliate Marketing trends 2018

2275
affiliate marketing trends 2018

In 2017 schreef ik een bericht over trends op het gebied van affiliate marketing en dit bericht werd één van de best bezochte berichten van dit blog. Daarom benoem ik in dit bericht een aantal affiliate marketing trends 2018. Voor iedereen die zich actief bezig houdt met affiliate marketing hoop ik dat dit bericht ook interessante tips bevat.

  • Reviews schrijven over producten of diensten is een goede manier van affiliate marketing. Er wordt veel gezocht naar ‘productnaam review’ of ‘productnaam ervaring’. Als je hier goed op wordt gevonden, bereik je kopers die al een koopintentie hebben en door jouw informatie dus over de streep kunnen worden getrokken.
  • Azië wordt een markt om meer aandacht aan te schenken. Heb jij internationale affiliate websites, kijk dan ook hoe je hiermee kunt focussen op Azië.
  • Netwerken wordt steeds belangrijker. In 2018 worden er meer events georganiseerd waarbij het belangrijk is jezelf te laten zien. Heineken hield bijvoorbeeld een eigen affiliate dag, maar ook de Affiliate Blogger Sessions op 12 april 2018 worden superinteressant. Mocht je ook gaan, ontmoet ik je graag!
  • Merchants zouden zich nog meer moeten richten op publishers die zich in een niche begeven. De kortingscodesites worden in 2018 minder interessant, relevante content zal steeds meer markt winnen.
  • Facebook ads vormen een goede bron van verkeer naar je affiliate site. Op Facebook kun je nog voordelig adverteren en bovendien heel specifiek targeten. Op die manier kun je goede bezoekers naar je website trekken.
  • Meer herhalende programma’s waarbij je als affiliate marketeer dus meeprofiteert van herhalingsaankopen. In Nederland vind ik Jacko Meijaard hierin een heel goed voorbeeld met de Internet Succes Gids.
  • Betere attributiemodellen en rapportage waardoor een verkoop beter aan de juiste partij toegewezen kan worden.
  • Videocontent was in 2017 al belangrijk, maar wint nog steeds aan belang. Zowel voor YouTube als op Facebook scoor je goed met video. Bovendien is video een goede manier om je expertise te tonen. Een goed voorbeeld hiervan is Ferdy Korpershoek die een heel interessant YouTube kanaal heeft vol met video’s over WordPress. In zijn video’s geeft Ferdy ontzettend veel waarde, maar dit levert hem tegelijk een inkomen.
  • Groei van mobiel verkeer, door de toenemende aandacht voor responsive websites neemt mobiel verkeer nog steeds toe en vormt daarmee ook zeker een aandachtspunt.
  • Steeds meer mensen volgen online trainingen, op allerlei gebied en daarmee vormt het direct een goede bron voor affiliate marketeers. Zelf een training opzetten over het product dat je promoot kan voor veel bezoek zorgen.

Affiliate Marketing trends 2018

Heb jij nog aanvullingen op bovenstaande trends, dan lees ik dit uiteraard graag terug bij de reacties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here