Affiliate webshop starten

3547
affiliateshop starten

Momenteel beheer ik ruim 15 affiliate websites en kort geleden ben ik gestart met mijn eerste affiliate webshop. Het grootste deel van mijn sites is eigenlijk vooral informatief, en daarom vond ik het tijd worden om een eerste stap te zetten in de online verkoop als affiliate publisher. En ik mag wel zeggen dat dit een succes is, want na een week was de eerste conversie een feit en inmiddels zijn er al diverse conversies via de webshop geweest.

Wil jij ook een affiliate webshop starten? In dit artikel vertel ik je wat mijn stappen zijn geweest.

Het begint natuurlijk allemaal bij een idee en ik ben dan ook begonnen met het opschrijven van producten die in aanmerking zouden komen voor mijn webshop. De keus is daarbij gevallen op prullenbakken. Waarom prullenbakken?

 • Allereerst vind ik een prullenbak typisch een artikel om te kopen via internet. In een winkel vind je meestal hooguit 10 tot 20 verschillende prullenbakken, maar er is nog zoveel meer keus. Dit grote aanbod kan ik natuurlijk prima presenteren op mijn affiliate webshop.
 • De prijs van een gemiddelde prullenbak ligt boven de 50 euro. Dit vind ik belangrijk, want dat betekent dat je een redelijk bedrag overhoudt per conversie. Aan de andere kant is het ook weer niet zo’n hoog bedrag dat mensen dit niet willen uitgeven. De prijs van het product dat je verkoopt vind ik dan ook een belangrijk punt.
 • Iedereen gebruikt een prullenbak. Noem mij een huishouden of kantoor zonder prullenbak. Dit bestaat niet en dat maakt prullenbakken een interessant artikel.
 • Nieuwe vraag door ontwikkelingen. Doordat afval scheiden steeds belangrijker wordt, komen er nieuwe prullenbakken op de markt. Duo afvalemmers en soms zelfs 3 bakken in 1. Deze nieuwe prullenbakken zijn op dit moment heel populair.

De keuze is gemaakt

Nadat ik dus mijn lijstje ben afgegaan, zijn de prullenbakken het onderwerp van mijn eerste affiliate webshop geworden. De domeinnaam die ik hiervoor gebruik is www.prullenbak-kopen.nl. Ik vind het een uitstekende naam, je weet direct waarom je op mijn site bent gekomen. Via Tradetracker heb ik mij vervolgens aangemeld voor diverse campagnes met prullenbakken en uiteraard heb ik WordPress en WooCommerce geïnstalleerd. Ook de plugin WP All Import is onmisbaar voor affiliate webshops. Met deze plugin kun je product feeds importeren en zo automatisch artikelen in je webshop zetten. Deze plugin heeft veel mogelijkheden waar ik vast nog wel eens op terug zal komen in een blog. Het thema dat ik voor de site heb gekozen is ShopIsle, een gratis thema dat voor mij niet onderdoet voor diverse betaalde thema’s die ik ook gebruik.

Nu begint het pas echt…

Mijn website draait dus en de producten zijn toegevoegd, nu wordt het tijd om bezoekers naar de site te trekken. Gelukkig beschik ik al over een netwerk met websites waar ik al wat promotie voor mijn nieuwe site kan maken. Daarnaast start ik met bloggen over prullenbakken. En geloof mij, zelfs over prullenbakken zijn verhalen te vertellen. Het aantal bezoekers is op dit moment echt nog laag, maar de conversie is al wel goed en dus ga ik de komende tijd proberen meer bekendheid en meer SEO waarde te krijgen met de site.

Aandachtspunten als je een affiliate webshop wilt starten

 • Wees origineel: je kopieert je producten uit een andere webshop en dus worden teksten ook gekopieerd. Via de plugin WP All Import kun je toch zorgen voor een originele presentatie van je producten. Zorg dat je van deze mogelijkheid gebruik maakt.
 • Reviews zijn belangrijk
 • Goede foto’s
 • Updates van je product feeds

Wil jij ook een affiliate webshop starten, maar wil je eens met mij van gedachten wisselen over de mogelijkheden of de basis webshop door mij laten neerzetten? Neem dan gerust even contact met me op!

P.S. Aangezien het echt werkt, draait inmiddels ook mijn 2e affiliate webshop al, www.sweatpak.nl. Precies hetzelfde stappenplan en dezelfde overweging, totaal ander product.

2 REACTIES

 1. Wat leuk dat je met een simpel product zoals prullenbakken toch ook een succesvolle affiliate webshop kunt runnen! Bedankt dat je jouw verhaal met ons deelt 🙂

  Hoe werkt de WP All Import plugin juist? Wat doet die? Is dat een gratis plugin?

 2. Bedankt voor deze zeer informatieve blog, ik krijg er zeker meer inzicht over.

  Ik ben nog helemaal nieuw met affiliate marketing maar ik heb het gevoel dat ik eindelijk ook waardevolle informatie bij jou krijg zonder dat je één of andere “systeem” probeert aan te smeren.

  dus nogmaals erg bedankt ik zal jou blog zeker in de gaten blijven houden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here