Hoe kies je de beste affiliate producten voor je blog?

5397
beste affiliate producten

Om een succesvolle affiliate marketeer te zijn, is het de kunst om op zoek te gaan naar de beste affiliate producten en deze te promoten op je blog. 76% van de nieuwe affiliate marketeers slagen er niet in om geld te verdienen met affiliate marketing, simpelweg omdat ze niet het juiste product kiezen om te promoten of niet voldoende doorzetten.

Affiliate marketing is echter ook de primaire bron van inkomsten voor veel bestaande blogs. Het is dan ook zeker een manier waarmee je inkomsten kunt verdienen. Zelf heb ik bijvoorbeeld Jacko Meijaard als inspiratie die op zijn Instagram account continu screenshots deelt van zijn affiliate successen. Zo ver als hij ben ik nog lang niet, maar ik weet dat het werkt, want als je 1 affiliate verkoop kunt halen, is meer ook mogelijk…

Ben jij op zoek naar succes in affiliate marketing? Het is lang niet zo ingewikkeld als je zou denken. Doorzetten, consequent werken aan je blog, maar ook heel belangrijk is de goede combinatie tussen de beste affiliate producten en jouw ideale marketingkanaal en doelgroep.

Hoe kies je de beste producten voor affiliate marketing?

Wanneer je op zoek gaat naar geschikte affiliate producten, vind je producten in verschillende categorieën en met verschillende commissies. Er zijn bijvoorbeeld affiliate programma’s die je €1 per transactie betalen aan commissie maar er zijn ook programma’s die je wel €200 per transactie betalen. Het is dan logischer om een product te kiezen dat meer commissie betaalt. Zelfs als je daarmee maar 1 of 2 verkopen realiseert, is het waarschijnlijk nog makkelijker dan 100 verkopen te bereiken met een product dat slechts €1 betaalt.

Het is een eenvoudig rekensommetje:

  • €1 * 100 = €100 verdiend als commissie
  • €100 * 4 = €400 verdiend als commissie

Wat is gemakkelijker te verkopen: Een product aan 4 mensen of een product aan 100 mensen? Het is ook wel het verschil tussen slim en hard werken. En hiermee begrijp je ook direct hoe de meeste van de top affiliate marketeers meer geld verdienen dan anderen.

Naast de hoogte van de commissie per transactie is er nog iets om in je achterhoofd te houden als je de beste affiliate producten zoekt, namelijk het verschil tussen eenmalige en terugkerende commissie.

  • Eenmalige commissie: Het bedrijf betaalt je een eenmalige commissie zijn voor elke transactie.
  • Terugkerende commissie: Het bedrijf betaalt je een terugkerende commissie. Dat betekent dat telkens wanneer een door jou verwezen gebruiker opnieuw betaalt of het product gebruikt, je een commissie verdient. De meeste SaaS-producten (Software-as-a-service) bieden terugkerende commissies.

Nu je op de hoogte bent van het verschil in de hoogte van commissie en het verschil tussen eenmalige en terugkerende commissie gaan we verder kijken.

Meld je aan bij interessante affiliate netwerken

Een affiliate netwerk (ook bekend als marktplaats) is de beste plek om affiliate producten te vinden. Op deze netwerken vind je allerlei affiliate producten in verschillende categorieën. Ga op zoek naar de affiliate netwerken die zich richten op de landen waar jij je op wilt richten. In Nederland is dat bijvoorbeeld Paypro of Tradetracker, maar internationaal kun je kijken naar Share-a-sale of Awin.

Behalve je aanmelden bij netwerken kun je ook naar affiliate programma’s van individuele aanbieders gaan kijken. Aanbieders van WordPress thema’s hebben bijvoorbeeld bijna allemaal een eigen affiliate programma waar je goede commissies mee kunt verdienen. Zoek ook gerust in Google naar de naam van je aanbieder + affiliate en kijk welk resultaat er verschijnt. Je zult verrast zijn door het aantal aanbieders met een eigen affiliate netwerk. Vaak vind je ook in de footer van de website wel een linkje naar het affiliate programma.

Na het lezen van dit artikel weet je wat meer over slimme affiliate marketing waarbij je op zoek gaat naar de beste affiliate producten die passen bij jouw blog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here