Beste niches in affiliate marketing in 2021

1638
niches in affiliate marketing

De meest winstgevende niches in affiliate marketing zijn die waar continu vraag is, waar mensen dolenthousiast over zijn of natuurlijk een combinatie van beide. Onlangs luisterde ik bijvoorbeeld een podcast van een Amerikaan die als niche het verzamelen van Pokemon kaarten had gekozen. Hij was daar zelf heel actief mee en had binnen een jaar 240.000 volgers op YouTube gekregen. Op allerlei manieren betrekt hij zijn volgers bij zijn aanbod en op die manier verdient hij een prachtig inkomen met affiliate marketing. Hij ging echter aan de slag in een niche waar mensen graag content over zien of lezen, hij was er zelf enthousiast over en bovendien is er bij de echte fans van Pokemon kaarten continu vraag. Alle factoren die vereist zijn om succesvol te zijn en dat is hij dus ook.

Het is in elk geval zinvol om voor je start met een affiliate webshop of site te onderzoeken of hier een vraag naar is. En nog handiger is het om onderstaande lijst te gebruiken vol met tips voor affiliate producten en niches die in 2021 een grote kans op succes hebben.

Bekijk hieronder een overzicht met niches in affiliate marketing of klik direct door naar één van de meer gedetailleerde ideeën die jij in 2021 kunt opzetten.

Affiliate marketing voor reizen

Wat zijn de meest winstgevende niches in affiliate marketing?

Hier is een overzicht van niches waar je een goede kans hebt om veel geld te verdienen:

  • Hobby Niches – Fotografie, Reizen, Sportweddenschappen, Evenemententickets, Casino
  • Geld niches – Crypto’s, Investeren, Hypotheek
  • Gezondheid en Fitness Niches – Gewichtsverlies, Fitness, Yoga, Organisch, Voeding, Veganistisch
  • Lifestyle niches – Luxe, Cruises, Reizen, Online dating, Luchtvaartmaatschappijen, Mode, Sieraden
  • Huis & gezin niches – Veiligheid, Koffie, Babyproducten, Honden, Tuinieren
  • Tech niches – Webhosting, WordPress, VPN, SaaS, Gaming, Software
  • Alternatieve niches – CBD, Etherische oliën, Kruiden, Persoonlijke ontwikkeling

Maar ik ga een stapje verder en je nog meer tips geven over heel concrete onderwerpen waar je een affiliate site in op kunt zetten. Dit bespaart jou heel wat werk dus doe er je voordeel mee.

Affiliate marketing voor reizen

Op vakantie gaan behoort volgens veel mensen tot één van de eerste levensbehoeften. We gaan steeds vaker op vakantie en nu we een jaar lang thuis hebben gezeten door covid-19 is de behoefte nog groter geworden. Aan de andere kant is het aantal websites dat zich op vakantiegangers richt ook enorm. Er zijn de aanbieders zelf die heel actief zijn online met hun website, advertenties en e-mailmarketing. En dan zijn er nog ontzettend veel affiliate sites op het gebied van reizen. Hoe kun jij je nog onderscheiden? Denk verder dan de gangbare onderwerpen zoals goedkope vluchten en overzichten met vakantieparken.

Een niche binnen het reizen kiezen vergroot de kans op succes. Er is voor reizen een breed scala van potentiële niches en sub-niches, van hotels en vluchten tot stadsrondleidingen, koffers, reisverzekeringen en zelfs kleding. Kijk vooral naar het gedrag van mensen, hoe reizen ze, wat vindt men belangrijk en welke trends zijn er. Hier kun je met een eigen affiliate site dan goed op aansluiten. Kijk ook wat dicht bij jezelf ligt. Ga jij bijvoorbeeld graag de natuur in, op singlevakantie of weet je alles van Portugal? Gebruik je kennis bij het opzetten van een website. Zelfs bij vrij specifieke subniches is het mogelijk een succesvolle site neer te zetten.

Bij affiliate netwerken als Tradetracker en Tradedoubler zijn veel aanbieders van vakanties aangesloten en bij bol.com kun je bijvoorbeeld terecht om reisboeken of koffers te promoten.

Affiliate marketing voor koffie

Ik weet niet hoe dol jij op koffie bent, maar ik heb hier zeker een ontwikkeling in doorgemaakt en daar ben ik niet de enige in. Vroeger dronken we alleen gemalen filterkoffie van Douwe Egberts, toen de Senseo op de markt kwam veranderde dat en gingen we voor gemak (ik zeg niets over smaak), maar inmiddels staat er een fijne espressomachine in mijn keuken en kies ik mijn koffiebonen met zorg.

Gemiddeld drinkt men 3 koppen koffie per dag en koffie is een belangrijk onderdeel van ons voedingspatroon. Er is dan ook een groeiende markt die je kunt bedienen met een leuke website over koffie. Van bonen tot product reviews over koffieapparaten… er zijn volop kansen om aan de slag te gaan met een affiliate site over koffie. En houd jij meer van thee? Ga dan daarvoor, want ook hiervoor zie ik mooie mogelijkheden. De tijd dat men alleen standaard theezakjes in de supermarkt kocht verandert ook volop en ook hier kiezen we vaker voor smaak en kwaliteit.

Affiliate marketing voor babyproducten

Misschien twijfel je of dit een goed onderwerp is voor een affiliate site, maar bedenk je eens hoeveel baby’s er wereldwijd per minuut worden geboren. Sterker nog, dit kun je hier gewoon bekijken. Realiseer je dan hoeveel geld kersverse ouders besteden aan hun baby in de eerste jaren na de geboorte en je kunt bijna geen twijfel meer hebben. Affiliate marketing voor babyproducten is gewoon hartstikke lucratief.

Denk bijvoorbeeld aan een vergelijkingssite met reviews over kinderwagens of autostoeltjes. Allemaal producten die ouders wel moeten kopen voor hun baby en waarvoor een groot deel hun informatie ongetwijfeld via internet opzoekt. Ook leuk is een affiliate webshop met iets unieks voor baby’s. De markt voor babyproducten ontwikkelt zich continu dus wees alert op mooie kansen!

Vegan affiliate marketing

Zelf ben ik niet vegan, zelfs niet vegetarisch, maar het valt niet te ontkennen dat deze markt ontzettend hard groeit. Kansen dus voor jou als affiliate marketeer. Zeker als je zelf ook vegan bent, kun je vast goede tips delen via je site. De veganistische lifestyle groeit enorm in populariteit in Nederland dus dit brengt kansen met zich mee. En je kunt veel meer delen met je bezoekers dan alleen vegan eten. Er is ook make-up, er zijn verzorgingsproducten, er zijn boeken over het onderwerp en zo is er ongetwijfeld nog veel meer te bedenken als je interesse hebt in veganistisch leven.

Affiliate marketing voor tech producten

Een aantal jaar geleden had ik nog nooit gehoord van een VPN (Virtual Private Network). Inmiddels weet ik dat VPN’s veelvuldig worden gebruikt, sterker nog… ik gebruik er zelf ook regelmatig één. De markt voor VPN’s is dus beter dan ooit en nu is ook nog een prima moment om in te stappen omdat VPN’s veel meer gebruikt worden. Wil jij dus anoniem op internet surfen, niet bang zijn voor identiteitsfraude of andere veiligheidsrisico’s online, kies dan voor een VPN. Ook handig, met een VPN omzeil je restricties, bijvoorbeeld dat mensen in Amerika andere series zien op Netflix dan wij. Of dat je de snelheidsbegrenzing van een vanmoof fiets via een VPN kunt uitzetten.

Op je affiliate site voor VPN diensten kun je dergelijke voorbeelden benoemen, VPN aanbieders vergelijken en meer. De markt voor VPN’s is in elk geval heel interessant voor affiliate marketing.

Naast VPN’s zijn er nog veel meer mooie niches voor tech producten. Vaak verdien je hiermee bovendien hoge commissies. Je kunt bijvoorbeeld denken aan programma’s van Xs4all of Ziggo om internetdiensten te promoten, abonnementen voor mobiele telefoons vergelijken of mobiele telefoons zelf aanbieden. Maar er zijn in 2021 nog veel meer kansen in de niche voor tech producten. Denk aan webhosting, metaaldetectors, televisies en meer. Kijk goed om je heen wat mensen online kopen en grijp je kans voor deze markt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here