Content marketing voor affiliate sites

2149
content-marketing-voor-affiliate-sites

Om op te vallen in het oerwoud van websites dat te vinden is op het internet moet je echt wel je best doen. Ik denk dat er bijna geen onderwerp te bedenken is waar nog geen website over is gemaakt. In sommige branches zoals de reisbranche is het helemaal moeilijk om je als affiliate site nog te onderscheiden. Natuurlijk kun je honderden, zo niet duizenden euro’s besteden aan advertenties voor je site, maar er is nog een andere manier om je te onderscheiden. Dit artikel draait om content marketing voor affiliate sites.

Wat is content marketing?

Vraag jij je af wat content marketing precies inhoudt? Volgens het Content Marketing Institute is content marketing een strategische marketingaanpak die gericht is op het creëren en verspreiden van waardevolle, relevante en consistente content om een duidelijk gedefinieerd publiek aan te trekken en te behouden – en uiteindelijk om winstgevende klantacties te stimuleren.

Bij content marketing draait het dus niet per definitie om jouw aanbod of product, maar om het verstrekken van echt waardevolle informatie. Je biedt toegevoegde waarde aan een product of dienst. Deze definitie past naadloos bij mijn kijk op affiliate marketing. Door de toegevoegde waarde die jij met jouw content biedt, maak je het voor een bezoeker makkelijker om een bepaalde keus te maken.

Een voorbeeld uit de praktijk:

Wil jij een blog beginnen over vakanties? Start dan niet het zoveelste blog over een algemeen onderwerp zoals vakantieparken in Nederland, maar ga op zoek naar een niche waar je ervaring mee hebt of veel over weet. Ga je bijvoorbeeld op vakantie met pubers, zoons, vissen jullie graag of ga je al jaren op single reizen? Allemaal niche onderwerpen waar jij mogelijk veel kennis van hebt. Door deze kennis te delen op je website en in de tekst en CTA’s vervolgens affiliate links te plaatsen, maak je echt een verschil voor de bezoeker van je site. Ze ontdekken dat jij verstand hebt van het onderwerp, dat je ergens echt bent geweest en zelf veel affiniteit hebt met het onderwerp. En dat is goed, mensen zullen eerder iets van je accepteren en geloven jou. Je wordt dus een autoriteit in jouw niche en bouwt op die manier een publiek op. En door niet te focussen op een ontzettend brede doelgroep komen er misschien minder bezoekers op je website, maar zijn dit wel oprecht geïnteresseerde bezoekers.

Content marketing voor affiliate sites

Maar dat is niet het enige, want er zijn meer regels om je aan te houden als je aan de slag gaat met content marketing voor affiliate sites.

  • Publiceer met regelmaat: consistentie is enorm belangrijk
  • Bepaal je zoekterm voor een artikel en verwerk deze zoekterm op strategische plekken (o.a. kopjes, afbeeldingsnamen, links)
  • Schrijf lange teksten: de manier om je te onderscheiden
  • Ondersteun tekst met video en beeld, of misschien wel: ondersteun video met tekst en beeld
  • Ga aan de slag met interne linkbuilding: verwijs in je artikel naar andere artikelen op je site
  • Wissel af met vormen van content, naast tekst, video en beeld kun je ook denken aan veel gestelde vragen, how-to’s, inspiratieblogs etc
  • Ondersteun met social media: de plek om jouw nieuwe content aan de wereld te tonen

Er kan nog veel meer verteld worden over content marketing voor affiliate sites, want met de juiste content kun je echt het verschil maken. Natuurlijk schrijft het dan makkelijker als je ook affiniteit hebt met het onderwerp maar dit is geen keiharde vereiste voor succes. Mijn website over koptelefoons voor kinderen behaalt bijvoorbeeld hele goede resultaten en mijn affiniteit met het onderwerp is echt bijzonder laag.

Wil jij ook starten met een affiliate site en spreekt dit artikel over content marketing voor affiliate sites je daarom aan? Meld je gerust aan voor mijn wekelijkse email met tips en voorbeelden uit de praktijk. Ook raad ik je van harte de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard aan voor een echte kickstart met jouw affiliate site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here