Hoe lang wachten op je 1e affiliate verkoop?

3155
conversies scoren met affiliate marketing

Hoe lang moet je gemiddeld wachten vanaf idee tot 1e affiliate verkoop? Een belangrijke vraag die ik ook regelmatig hoor als ik mensen vertel over mijn affiliate sites. Inmiddels heb ik zelf redelijk wat ervaring hiermee en heb ik voor mezelf hierover wel een beeld, maar eerst eens wat meer achtergrondinformatie.

Het idee

Je affiliate project begint natuurlijk met een idee. Het beste is om een onderwerp te kiezen waar je zelf ook interesse in hebt. Dat schrijft veel makkelijker en het is leuker om ermee bezig te zijn. Een niche kiezen voor je website kan een voordeel zijn en inmiddels heeft het internet wel bewezen dat elke niche waarde kan opleveren. Tenslotte kun je je focussen op Nederland of direct internationaal gaan. In het laatste geval moet je content natuurlijk in het Engels en is het slimmer om internationale affiliate programma’s te kiezen. Maar je potentiële bereik is natuurlijk stukken groter en daarmee ook de kans op een succesvol affiliate project.

Het begin

Oké, je hebt dus een idee en je weet waar je affiliate website over moet gaan. Nu kun je dus beginnen met je website. Een domeinnaam registreren en je website installeren. Ik adviseer WordPress voor je website. Al mijn websites zijn hiermee gemaakt en er zijn zoveel mogelijkheden binnen WordPress. Je kunt het zelfs uitbreiden met WooCommerce en er zo een webshop van maken die je nog meer handige affiliate mogelijkheden biedt. Ik ga hier niet uitweiden over het installeren en configureren van WordPress, maar daarover zijn meer dan genoeg video’s te vinden. Ik adviseer je het kanaal van Ferdy Korpershoek die je stap voor stap uitlegt hoe je een website bouwt met populaire thema’s als OceanWP of Avada. En natuurlijk kun je de website ook laten bouwen als je dit zelf niet ziet zitten.

Aanmelden bij affiliate programma’s

Als je website klaar is, is het belangrijk om je aan te melden bij affiliate programma’s zodat je ook daadwerkelijk producten of diensten kunt gaan promoten.

Enkele mogelijkheden:

Ook zijn er webshops met een eigen affiliate programma zoals bol.com en Coolblue.

Kies gewoon de programma’s die bij jouw site passen en meld je hierbij aan. Soms word je afgewezen als er nog geen content op de site staat, maar dan kan het helpen om nog even contact op te nemen om dit toe te lichten. Vaak kan dit dan nog wel teruggedraaid worden. Is dat niet het geval? Dan ga je gewoon op zoek naar een ander programma. Keus genoeg.

Content

Content is king, dit geldt zeker voor je affiliate site. Er zijn superveel soorten van content die je kunt toepassen. Beperk je hierbij ook zeker niet tot alleen tekst, maar gebruik ook andere vormen van content zoals video en afbeeldingen. Wat dacht je van:

  • Artikelen schrijven
  • Product reviews
  • Video’s met tips
  • Infographics
  • Onderzoeken
  • etc

Met content is het bovendien belangrijk om telkens actief te blijven. Besteed zowel tijd aan het creëren van nieuwe content als aan het updaten van bestaande content. Dit zorgt ervoor dat Google jouw site blijft bezoeken.

En nu is het wachten op je eerste verkoop

Het is mij gebeurd dat ik binnen een week, zonder enige promotie al een conversie scoorde. Echter is dit geen regel, zeker als ik geen enkele promotie toepas voor de nieuwe site. Meestal moet je er vanuit gaan dat het dan best even kan duren tot de conversies binnen gaan komen. Aangezien veel mensen dit geduld niet hebben, stoppen zij vaak te snel met hun affiliate project. Dit is echt jammer, want je kunt een goed inkomen uit affiliate websites halen.

Wil je graag eens dat ik met je meedenk over de mogelijkheden voor jouw project? Neem dan zeker even contact met mij op.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here