Hoe promoot je voordelig je Affiliate Producten

2849
Voordelig promoten

Wil jij affiliate producten verkopen, maar heb je geen budget om advertenties te kopen op bijvoorbeeld AdWords of Facebook? Zonder bezoekers ben je nergens, maar hoe laat je iedereen weten welk product je verkoopt? Vandaag help ik je met 7 manieren om zonder hoge kosten toch je producten te kunnen verkopen. Niet alle manieren zijn helemaal gratis en natuurlijk kost tijd ook geld, maar dit zijn in elk geval voordelige manieren van promotie.

Hoe promoot je voordelig je Affiliate Producten

 1. Content
  Door het schrijven van goede contentpagina’s zal Google je website sneller oppikken en komen de bezoekers vanuit zoekmachines naar je website. De beste content marketing bestaat uit tekst die verkoopt, uitlegt, enthousiasmeert en verbindt. Schrijf dus geen saai stukje tekst zonder passie, maar echt een gesprek tussen jou en je lezer waarbij je de lezer helpt je te leren kennen en vertrouwen zodat uiteindelijk die verkoop komt.
 2. Bloggen
  Behalve de contentpagina’s van je website kan ook bloggen zorgen voor extra traffic. Het blog kun je bijvoorbeeld goed gebruiken voor achtergrondinformatie en gebruiksinfo over de producten en op die manier kan dit weer extra bezoekers naar je site trekken.
 3. Video Marketing
  Voor veel mensen toch altijd nog een drempel, maar het is toch het overwegen waard om een video op te nemen waarin je je producten promoot. De resultaten zijn heel goed en video marketing groeit nog altijd razend snel.
 4. Social Media
  Uiteraard mogen social media niet ontbreken in dit lijstje. De accounts zijn gratis aan te maken en zodra je een groepje volgers hebt opgebouwd vormen de social media een uitstekend kanaal om je volgers steeds weer te bereiken. Overdenk wel eens welk kanaal voor jou het beste ingezet kan worden, oftewel, op welk kanaal bevindt jouw doelgroep zich?
 5. SEO
  Naar mijn mening valt content en bloggen onder SEO, maar er is nog meer dan dat en daarom ook een apart punt voor SEO. Dit behelst bijvoorbeeld ook de technische optimalisatie en interne linkbuilding van je website. Wanneer dit goed voor elkaar is, kan je website eenvoudiger geïndexeerd worden en dus beter in zoekmachines scoren. Je SEO start met het zoektermonderzoek.
 6. Link building
  Nog een punt dat ook bij SEO hoort, maar zo belangrijk is dat ik los vermeld. Bij link building ga je aan de slag met de externe links naar jouw website. Zorg dus bijvoorbeeld voor vermelding vanaf blogs, maar ook gastblogs of reacties in forums kunnen zorgen voor waardevolle links.
 7. Groepen
  Van social media groepen tot offline groepen, bedenk goed van welke groepen jij lid bent waar je jouw affiliate product kunt promoten. Zeker als je bijvoorbeeld kijkt naar vriendengroepen heb je het vertrouwen al en is men vast eerder geneigd iets bij jou te bestellen.
 8. E-mailmarketing
  Bezit je een e-maillijst? Besef dat je hiermee een zeer waardevolle tool in handen hebt waarmee je voordelig heel goed promotie kunt maken.

Tot zover mijn 8 tips om voordelig je affiliate producten te promoten. Ik hoop dat je iets aan deze punten hebt. Weet je nog een tip die ik niet heb genoemd? Laat het mij even weten via de reacties!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here