In 2021 geld verdienen met affiliate marketing

2085
In 2021 geld verdienen met affiliate marketing

Kun je in 2021 nog geld verdienen met affiliate marketing? Deze vraag krijg ik regelmatig gesteld als ik met anderen praat over het starten van een affiliate project. Er wordt vaak beweerd dat het tegenwoordig vrijwel onmogelijk is om nog te verdienen aan een affiliate project omdat er al zoveel websites zijn. Letterlijk is er nauwelijks een onderwerp te bedenken waar nog geen website over te vinden is. Dus is de vraag: hoe kun je in 2021 nog geld verdienen met affiliate marketing?

Eigen ervaring

Ik wil graag beginnen met een stukje eigen ervaring. Eind 2020 startte ik een nieuw affiliate project over een vrij specifiek product. Er zijn veel losse artikelen over dit product geschreven op blogsites, maar ik kon geen website vinden die volledig aan dit product was gewijd. Het aanbod op bol.com en andere webshops was bovendien groot, er was zoekvolume en ik kon de naam van het product nog vastleggen als domeinnaam.

Door deze positieve punten heb ik besloten om dit project op te zetten als affiliate webshop. In deze webshop heb ik veel producten opgenomen met links naar webshops als bol.com, Mediamarkt en Coolblue. Ook heb ik een paar blogs geschreven, echter niet zo heel veel. Het thema dat ik heb gebruikt is de gratis versie van OceanWP. Met deze basis setup lukte het mij om binnen een maand de eerste commissie te verdienen. Inmiddels draait de site een half jaar en verdient zich zeker terug. Het is geen vetpot, maar ook geen project waar ik wekelijks mee bezig ben. Een leuk extraatje noem ik het dus maar…

Nu starten met affiliate marketing

Als je interesse hebt in affiliate marketing en je hierin hebt verdiept, ken je ongetwijfeld de berichten uit 2010 waar de winsten waanzinnig waren en veel internetgoeroes erg rijk zijn geworden door affiliate marketing. Maar dat was 11 jaar geleden. Sindsdien is de markt van affiliate marketing veranderd, is de concurrentie als nooit tevoren en veranderen de bedrijfsmodellen snel. Daarom is het veel interessanter om naar meer recente cijfers te kijken. Onderstaand enkele cijfers die ik vond op de site van Mediamix.

  • In Amerika groeien de uitgaven verdiend via affiliate marketing jaarlijks met 10,1%
  • 80% van alle merken zet affiliate programma’s in om leads te genereren en verkopen te stimuleren
  • De interesse in de zoekopdracht Affiliate Marketing groeit gestaag de afgelopen jaren. Wereldwijd is de groei wel veel groter dan in Nederland. Bekijk hiervoor onderstaande grafieken maar eens.
  • Volgens 38% van de marketeers hoort affiliate marketing bij de beste manieren om klanten te werven.
  • Gemiddeld ligt het affiliate commissiepercentage op 4%

Kun je in 2021 nog geld verdienen met affiliate marketing?

Rekening houdend met de cijfers die ik hier heb getoond, maar ook met de affiliate marketing trends voor 2021 en een stukje eigen ervaring en met het potentieel van de industrie, kan zonder twijfel worden gezegd dat affiliate marketing in 2021 nog steeds winstgevend is en dat ook in 2022 zal blijven. Zolang mensen nog steeds online winkelen, (wat ze zeker zullen doen, zelfs meer dan ooit tevoren), zullen er meer dan genoeg affiliate aanbiedingen zijn om te promoten.

Dit kan ook de bijbehorende prangende vraag “bewijst affiliate marketing z’n waarde nog?” beantwoorden. Natuurlijk is dat zo. Als er zoveel miljoenen kunnen worden verdiend in deze industrie, en je kon in dit bericht zien hoeveel affiliate marketeers verdienen, dan moet het zeker de moeite waard zijn om affiliate marketing eens te proberen en jouw deel van deze lucratieve taart te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here