PayPro

6068
paypro affiliate netwerk

PayPro is een payment provider en affiliate netwerk. Voor deze website ben ik alleen geïnteresseerd in het affiliate netwerk en daarover vertel ik je dus graag wat meer. Na een algemene introductie laat ik je natuurlijk weten hoe ik zelf over PayPro denk en laat ik je een concreet voorbeeld uit de praktijk zien van mijn ervaring met PayPro.

Website: www.paypro.nl

PayPro is een affiliate netwerk waar je geen grote winkelketens zult tegenkomen. Het is meer een affiliate netwerk waar je digitale producten vindt om te promoten. Er zijn digitale producten op het gebied van gezondheid (afvallen, smoothies, recepten etc), maar ook voor hobbyproducten (klussen, muzieklessen) en marketingproducten (affiliate marketing, SEO). In totaal vind je ruim 14.000 producten bij Paypro om te promoten.

De producten krijgen een PayPro score die aangeeft hoe populair ze zijn. Dit is direct een soort indicatie hoe succesvol je een product kunt promoten. Echter blijkt vaak dat een product met een hoge score ook al heel veel wordt gepromoot op internet. Wellicht heb je er zelfs al eens een website of Facebook advertentie van gezien. Twijfel je? Google dan eens op de naam van het product en kijk hoeveel resultaten dit geeft.

Mijn mening over Paypro

Zelf ben ik al enige tijd actief als affiliate bij Paypro en heb hiermee wisselende resultaten bereikt. Op dit moment heb ik toch iets meer dan 100 euro op mijn account staan die ik op elk gewenst moment kan laten uitbetalen en dit komt door de promotie van diverse digitale producten.

PayPro werkt erg eenvoudig. Na het aanmelden zoek je een aansprekend product en je ziet direct de relevante informatie waarbij jouw unieke affiliatelink natuurlijk het meest belangrijk is. Deze moet je tenslotte in al je communicatie gebruiken. Ook kun je direct naar de website van de adverteerder (merchant) gaan en het product zelf bekijken. Contact opnemen met de merchant werkt ook eenvoudig, alhoewel mijn ervaring is dat niet elke merchant snel reageert. Heb je vragen over hoe je iets promoot of andere vragen dan wordt er snel gereageerd door het team van Paypro, wat natuurlijk ook belangrijk is.

Mijn mening over Paypro is dan ook zeker positief. Ik vind het wel jammer dat er behoorlijk wat producten zijn met een Payproscore van 0. Ik vraag me daarbij af of het gewoon geen goede producten zijn of dat er een andere reden is dat ze niet beter scoren. Vaak check ik voor ik start met promotie even de site ppreviews.nl om te kijken of een programma daar al wordt beoordeeld.

PayPro in de praktijk

Hieronder vermeld ik welke stappen ik neem als ik een product van Paypro ga promoten.

Allereerst kies ik een categorie waarin ik een product wil gaan promoten. Er is genoeg keus zoals je hieronder ziet.

paypro categorieen

In dit voorbeeld wil ik een product uit de categorie Gezondheid gaan promoten, namelijk het 125 Groene Smoothies Receptenboek met bonus. De website van de merchant ziet er goed uit en het is een mooi aanbod. Voor €27,- ontvang je een e-book, maar ook een fysiek boek thuis en diverse bonussen met nog meer smoothies. Bovendien scoort dit product op ppreviews een 8 wat ook zeer acceptabel is. Ook de vergoeding voor de affiliate is de moeite waard.

Ik beschik over een Facebook pagina met bijna 2000 likes en deze mensen zijn allemaal geïnteresseerd in groene smoothies. De Facebook pagina onderhoud ik door regelmatig nieuwe recepten te plaatsen. Door regelmatig te verwijzen naar het receptenboek behaal ik conversies op dit product. Het kost me niets aan advertentiekosten of een website, maar alleen door het opbouwen van Facebook likes kan ik deze pagina uitbouwen en steeds weer verwijzen naar het receptenboek. 1x per week besteed ik tijd aan deze Facebook pagina waarbij ik vooruit enkele recepten inplan. Dit is ongeveer een half uur werk per week.

Zelf heb ik het boek nog nooit in handen gehad en ik weet ook niet welke consument daadwerkelijk tot een aankoop overgaat. Wel noteer ik wanneer aankopen worden gedaan zodat ik een patroon kan ontdekken waarmee ik verder kan uitbouwen.

Met wisselend succes heb ik het Groene Smoothie Receptenboek gepromoot, maar aangezien inkomsten uit Affiliate Marketing nou eenmaal niet vanzelf komen ga ik uiteraard lekker door met het publiceren van Groene Smoothie Recepten en het promoten van het product.

Paypro is een Affiliate Netwerk met veel mogelijkheden voor het promoten van digitale producten in diverse niches waar mensen geld willen uitgeven. Dit kan via Facebook, maar natuurlijk ook via een website, via Marktplaats of op een andere manier. De commissie is over het algemeen echt wel de moeite waard en dit maakt Paypro zeker een affiliate netwerk om je bij aan te melden!

Website: www.paypro.nl

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar jouw ervaringen met Paypro, maar ook als je hierover vragen hebt, kun je die gerust in de comments hieronder stellen.

5 REACTIES

  1. […] Het fijne van Jacko Meijaard is dat hij erg toegankelijk is als persoon. Je kunt reageren op een Facebook bericht van hem en krijgt snel een reactie. Veel van de producten die beweren je snel geld te laten verdienen worden gemaakt door personen die een schuilnaam gebruiken. Bij Jacko is dit niet het geval en dit zorgt er naar mijn mening voor dat je het idee krijgt dat zijn aanbod echt is en dat je hiermee echt een mooi product aanschaft. Jacko Meijaard is een 24-jarige MBO-er uit Zeeland die al heel wat ervaring heeft op het gebied van Affiliate Marketing. Hij zegt hiermee ruim €7500,- per maand te verdienen en dit bedrag neemt nog elke maand toe. De manier waarop hij werkt, deelt hij in zijn affiliate product de Affiliate Marketing Revolutie die je online kunt aanschaffen of zelf kunt promoten via PayPro. […]

  2. Klinkt handig en interessant, ook leuk dat je kunt zien hoe populair een product is. Kun je ook selecteren op producten (advertenties) die PPC, PPS, Pay Per Lead, etc. betalen? Wat is volgens jou de beste vorm van betaling?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here