Tradetracker

2017
tradetracker

Als je geld wilt verdienen met je blog is het handig om je aan te sluiten bij een affiliate netwerk. Dit heeft als voordeel dat je in 1x toegang hebt tot heel veel verschillende websites om te promoten. Al eerder schreef ik een artikel over het affiliate programma van bol.com. Dit is een programma waarbij je één website promoot. Maar er zijn ook affiliate netwerken waarbij je dus veel meer websites kunt gaan promoten. Een favoriet netwerk van mij is dan Tradetracker aangezien dit een heel actief netwerk is met veel verschillende websites om te promoten.

Waarom kiezen voor Tradetracker?

 • Meer dan 1600 deelnemende websites die je kunt promoten en wekelijks nieuwe deelnemers
 • Veel variatie in deelnemende websites, er is dus al snel een website die past bij jouw affiliate blog
 • Veel promotiemateriaal beschikbaar, van banners tot tekstlinks en productfeeds
 • Real-time tracking van affiliate sales
 • Duidelijke rapportages
 • Eenvoudig subid’s te koppelen voor nog meer overzicht van je sales
 • Clean linking pixel toe te voegen
 • Snelle reactie op vragen

Zelf heb ik ook voor mijn affiliate websites gekozen voor Tradetracker en ik heb hier zo’n 10 websites draaien. Tegelijk ken ik de website ook als adverteerder dus vanaf de andere kant en weet ik bijvoorbeeld hoe het goedkeuren van transacties werkt. Dit geeft mij dan ook veel vertrouwen in het netwerk en de manier waarop commissies worden uitbetaald.

Aan de slag met Tradetracker

Wanneer jij op je blog leuke websites wilt promoten, meld je je aan bij Tradetracker. Je gaat je dan aanmelden als Publisher. Ga hiervoor naar deze site en doorloop alle stappen voor de aanmelding. Zodra je aanmelding is geaccepteerd kun je je website toevoegen en je gaan aanmelden bij adverteerders. Elke adverteerder zal handmatig affiliates goed- of afkeuren. Bij het toevoegen van jouw site is het dus belangrijk om een goede beschrijving van je site te geven zodat een adverteerder je sneller zal accepteren. Je kunt dus niet automatisch alle deelnemende adverteerders op Tradetracker promoten maar moet je eerst bij elke site apart aanmelden. Dit gaat heel snel via het menu Campagnes.

Je kunt alle beschikbare campagnes bekijken of deze per rubriek sorteren. In de lijst zie je de naam van de adverteerder en het bedrag of percentage aan commissie dat wordt betaald. Het lijkt natuurlijk interessant om alleen de adverteerders met hoge commissies te selecteren, maar onthoud Massa is Kassa en ook met meerdere kleine adverteerders kun je een mooie omzet maken. Het is namelijk veel belangrijker om de adverteerders te kiezen die passen bij jouw website.

Nu is het wachten geblazen, want er zijn wel enkele adverteerders die automatisch elke nieuwe aanvraag accepteren, maar de meeste willen toch eerst handmatig jouw website keuren. Zorg dus dat deze er al netjes uitziet, want gegarandeerd wordt je website bekeken door adverteerders. De kwaliteit van je website is dus zeker van belang! Zodra je bent goedgekeurd door adverteerders kun je aan de slag met het promoten van hun aanbod.

Hoe kun je adverteerders promoten op jouw blog?

Het is natuurlijk belangrijk te weten welk soort affiliate site jij hebt. Is het een blog of een webshop, een vergelijkingssite of een kortingscodesite? Elk type website heeft een andere vorm van promotie nodig. Een aantal manieren om adverteerders te promoten zijn:

 • Via tekstlinks in je content: al eerder schreef ik dat content superbelangrijk is voor je affiliate site. Als je een blog hebt, kun je bijvoorbeeld een artikel schrijven over een bepaald onderwerp en daarin linkjes naar websites van adverteerders verwerken.
 • Via banners: bijna elke adverteerder op Tradetracker heeft banners toegevoegd aan het promotiemateriaal. Deze banners kun je bijvoorbeeld in de sidebar of footer van je website plaatsen. Je kunt ook banner rotators maken waar je dan meerdere banners aan toevoegt die roteren. Zo geef je je website nog iets meer afwisseling en het is handig als je meerdere adverteerders wilt promoten.
 • Via kortingscodes: vaak worden er ook kortingscodes toegevoegd voor affiliates en deze kun je dus op jouw blog plaatsen.
 • Via deeplinks: is er een bepaalde pagina op de website van een adverteerder die je wilt promoten dan kun je hier zelf een deeplink voor aanmaken. Deze maak je aan via de Linkgenerator onder Promotiemateriaal en je kunt hiermee voor elke gewenste URL van een adverteerder een eigen link aanmaken. De linkgenerator zorgt dat jouw affiliate id hierin dan automatisch is verwerkt.
 • Via geavanceerde mogelijkheden van Tradetracker zoals Webservices en Page Tools (later meer hierover)

Welke adverteerders zijn aangesloten bij Tradetracker?

Bovenstaand overzicht geeft de categorieën weer waarvoor je adverteerders kunt vinden bij Tradetracker. Er zijn kleine webshops aangesloten, maar ook bekende namen zoals Hema, Blokker, VidaXL, Actievandedag en Belvilla. Meer dan genoeg keus dus.

Conclusie

Wil jij starten met een blog en hierop geld verdienen via affiliate marketing? Dan is Tradetracker bijna onmisbaar voor je. Bovenstaand artikel geeft je duidelijk alle voordelen weer en het is duidelijk waarom Tradetracker bij de beste affiliate marketing netwerken in Nederland behoort. Vooral mijn ervaring met zowel de adverteerderskant als de publisher kant geeft mij veel vertrouwen in Tradetracker. Maak jij al gebruik van Tradetracker? Ik ben benieuwd naar je ervaring en/of vragen. Deel ze gerust onder dit bericht.

1 REACTIE

 1. Beste Stephanie,
  Ik vraag mij af wat het nut is van Clean linking en/of Pagetools van Tradetracker.
  Deeplinks zijn mij wel duidelijk, daar maak ik gebruik van.
  Mij site is recent actief. Heb je nog tips om beter gevonden te worden?

  Mvg
  Theo Wanders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here