Update over mijn affiliate marketing werk

2760
update affiliate marketing

Het is de laatste maanden bijzonder rustig geweest op mijn blog doordat ik heel druk ben geweest met het opzetten van allerlei affiliate sites, maar me ook met andere zaken heb bezig gehouden. In dit bericht een korte update en mijn planning is om dit direct weer een herstart te laten zijn van dit blog met meer regelmatige artikelen over affiliate marketing.

Hoe denk ik over Affiliate Marketing?

De afgelopen maanden heb ik me helemaal verdiept in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Daarnaast heb ik veel webinars gevolgd en gelezen van Mitchel van Duuren. Deze 2 personen hebben mij heel veel geleerd en dit ben ik nu stukje bij beetje allemaal in de praktijk aan het brengen. Ik ben nog veel enthousiaster geworden over Affiliate Marketing en ik zie mijn affiliate websites echt als hele waardevolle investeringen. Mijn planning kon nog wel wat beter dus ik heb tijdens mijn vakantie mijn affiliate sites op een rijtje gezet (oeps, het waren er meer dan ik dacht), en over het afgelopen half jaar de statistieken daarvan op een rijtje gezet. Zo had ik een maandelijks overzicht van bezoekersaantallen, inkomsten en artikelen die waren toegevoegd. Dit overzicht heb ik als uitgangspunt gebruikt voor mijn affiliate marketing strategie. Hierin heb ik per week genoteerd voor welke site ik content wil schrijven. Dit verschilt, want sommige goed bezochte websites wil ik echt wekelijks van een stukje content voorzien, maar dit hoeven niet altijd hele lange artikelen te zijn. Andere sites krijgen wat minder aandacht, maar houd ik ook maandelijks in de gaten qua bezoekers. Zodra ik merk dat een website toeneemt in bezoekersaantallen, geef ik deze een boost. Ook schrijf ik nu niet al mijn content meer zelf, maar huur ik soms een tekstschrijver in voor nieuwe content. Sitedeals is wat dat betreft echt een aanrader. Niet alleen scheelt het mij tijd, het werpt soms ook een totaal nieuw beeld op een onderwerp als iemand anders erover schrijft.

Nieuw e-mailmarketing systeem

Een belangrijke investering die ik de afgelopen maanden heb gedaan is een nieuw e-mailsysteem. Zoals je tijdens de Affiliate Marketing Revolutie wel zult leren is e-mail een enorm waardevolle tool om in te zetten. Met een goed e-mailbestand bereik je heel veel mensen en als je deze mensen aan je weet te binden met de juiste berichten, kun je een relatie opbouwen, vertrouwen winnen en dan ook echt geld gaan verdienen. Met mijn gratis abonnement bij Mailchimp werden mijn mogelijkheden te beperkt en dus moest ik verder kijken. Tijdens een webinar van nog zo’n internetgoeroe Eelco de Boer kreeg ik een aanbod van zijn Enormail mailprogramma en ik heb dit abonnement afgesloten (met een hele leuke korting, het voordeel van webinars tot het eind bekijken).

Ik heb nu de basis bij Enormail ingericht en heb nog wel stappen te maken, maar hey… niet alles kan in 1 dag geregeld zijn.

En nog iets nieuws…

Ik ben al geruime tijd partner van het bol.com partnerprogramma en schreef daar ook al eens over. Nu heb ik ook een zakelijk account aangemaakt om zelf te verkopen via bol.com. Het is geen affiliate marketing, want het gaat om producten die ik zelf op voorraad heb (via mijn webshop iPhoneCompleet.nl), maar het leek me interessant om eens iets nieuws te proberen en wie weet schrijf ik hier binnenkort ook nog wel iets over. Eerst maar eens wat verkopen zien te genereren, want dat is nog niet gebeurd. Het systeem om je artikelen in te voeren is trouwens wel superhandig en je kunt gratis aanmelden om te gaan verkopen.

Tot zover deze update. Jullie zijn weer wat op de hoogte. Ik vind het wel supertof om te zien dat ik sinds april geen artikelen heb geschreven, maar wel steeds meer bezoekers op deze site krijg. In elk geval heb ik nu al dagelijks een aantal bezoekers en dat zorgt wel weer voor inspiratie om vaker berichten te schrijven.

Ook wil ik veel meer met Facebook gaan doen, hiertoe heeft vooral Mitchel van Duuren me enorm geïnspireerd en ook over hem zal ik binnenkort een artikel schrijven op deze site.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here